Islantibyrokratiaa vaihto-opiskelijallePohjoismaalaiselle Islantiin vaihtoon lähteminen on helppoa kuin heinänteko. Joka itse asiassa ei kyllä ole helppoa, näin jos tarkemmin ajatellaan....Raskasta fyysistä työtä. No - sanotaan sitten, että helppoa kuin yliopiston palvelutiskillä käyminen. Niin yksinkertaista se on, ainakin Nordplus- vaihdon kautta. Yliopiston palvelutiskille mennään, otetaan vuoronumero (ruuhkaa ei ole oikeastaan koskaan...) sanotaan, että haluaa rekisteröityä vaihto-oppilaaksi...Ja siinäpä se. Mitään muuta ei vaadita.

Tietysti, jos aikoo viettää Islannissa koko lukuvuoden, tulee hakea Islantilaista henkilötunnusta kennitalaa, sekä käydä parissa muussa virastossa. Tästä ohjeet tarkemmin Islannin yliopiston nettisivuilla.

Opiskelijoille, jotka viettävät Islannissa vain yhden lukukauden rekisteröityminen on siis ihastuttavan helppoa ja olo on suorastaan etuoikeutettu pohjoismaalaisena. Rekisteröityminen tulee kuitenkin hoitaa heti Islantiin saavuttaessa, ja lisäksi suosittelen hankkimaan Islantilaisen opiskelijakortin jonka saa tilattua ilmaiseksi yliopiston intranetistä. Myös kirjastokortti on hyödyllinen, sikäli mikäli aikoo hankkia itselleen myös kurssikirjoja. Sekin on ilmainen.

Islannin yliopiston orientaatioviikko on leppoisa ja mukava, kaikki on melko yksinkertaista ja selkeää, luultavasti koska kyseessä on hieman pienempi yliopisto. Ainoa ongelma ovat islantilaisittain hieman sinnepäin tehdyt aikataulut, joista saa välillä sähköpostitse kysellä. Tietynlaisessa karkeudessa voi kuitenkin aistia ihanan viikinkituulahduksen, joten kukapa näille mukaville ihmisille voisi olla tosissaan vihainen!

Kommentit